Gleden over sin første bil

Livet er en forunderlig bok og den er inndelt i mange innholdsrike kapitler. Noen er mer kjedelig enn andre, mens andre er spennende og givende. Det vi nettopp har beskrevet er selve livet, og livet inneholder så utrolig mye. Det er bursdagene våre, den første skoledagen, den første kjæresten og det første kysset, den første utdannelsen og det første billån – kort sagt er det mange epoker som fungerer som skilleark mellom de mange kapitlene livet består av og vi husker disse hendelsene godt alle sammen.

Gleden ved å kjøpe ny bil
Det er bestandig spesielt å kjøpe sin første bil!

Vi har tidligere trukket frem økonomi og erverv av bolig og hjem som noe viktig, men vet du hva vi har opplevd? Når vi snakker med folk om ting som dette så er det faktisk slik at alle husker sin første bil! Er ikke det pussig? Noe som egentlig er trivielt og ‘uviktig’ og som regel en liten investering. Den husker man altså, men har glemt mange andre ting. Man husker lukten i bilen og man husker hvordan man kunne justere hastigheten på vindusviskerne for å få frekvensen akkurat perfekt. Man husker at giret kunne smette ut i fri hvis man slapp clutchen for hardt, og man husker naturligvis at hydraulikken på bagasjelokket var ødelagt – en smertefull erfaring forøvrig!

Kanskje er det noe med bilen som er spesielt? Kanskje er det et symbol på at man er i ferd med å stå på egne bein. Farvel mor og far, jeg trenger ikke deres hjelp til å komme meg i mellom lenger! Sånn tror vi kanskje at det er og dette er en besnærende og interessant tanke.

Dine hardt oppsparte konfirmasjonsmidler som gikk til egenkapital på lånet, og hvor smertefullt dette kjentes ut der og da. Men følelsen forsvant i dét du vridde tenningen om og rullet ut på veien for første gang alene. Nei, det er kanskje ikke så rart at man husker sin første bil!

Sjekk NAFs tips når du skal kjøpe bil.