Gleden av å eie sin egen bolig

Gleden av å kjøpe sin egen bolig
Den store lykken vil for mange være å kjøpe sin egen bolig!

Hva er egentlig glede? Noen klar definisjon er kanskje ikke så lett å gi, men vi prøver oss på en liten tankerekke her? Er glede alle de tingene som får deg til å le? Er glede når du har fått innvilget et boliglån og skal kjøpe ditt første hus? Er glede kanskje fravære av sorg?

Ser du hvor vanskelig det kan være å gi et konkret svar på et spørsmål som kanskje oppleves som enkelt. Vi tok opp dette med å kjøpe hus, for dette er noe som er veldig viktig for mange. Det er noe symbolsk viktig over dette med å investere i sitt eget hjem og for mange oppleves det som en milepæl i livet som symboliserer noe viktig.

For det første har man brukt mye penger på noe eget, og dette ‘eget’ er altså en bolig som man skal bo i. En bolig som man kanskje har kjøpt sammen med noen. En bolig hvor man skal bo og leve sammen i. En bolig hvor man kanskje blir et ektepar sammen. En bolig hvor det skal bo en familie og hvor barn skal vokse opp.

Sjekk tipsene for kjøp av bolig.

Boligen symboliserer også en løsrivelse fra barnelivet, ungdomslivet og studentlivet. Det er et ugjendrivelig punktum, men samtidig også et side som vendes om i en blank skrivebok. Det er starten på et eventyr som ennå ikke er skrevet, og det mest spennende er at det er du som skal fylle ut innholdet. Huskjøpet blir derfor kanskje bare slutten på begynnelsen av livet, og at det er størsteparten som er igjen.

For husk den betydningen ditt hjem har for så mange mennesker. Tenk de minnene dine barn sitter igjen med fra sin barndom i akkurat dette huset. Det er en egenverdi i dette og en så stor sum av følelser at livsglede kanskje er å investere i akkurat det huset man nå tenker på. Det er så mye som ligger i et slikt kjøp at det blir for enkelt å bare tenke avdrag, renter og nedbetaling. Det er nesten et liv i seg selv å gjøre dette kjøpet ettersom det innebærer så utrolig mye mer enn bare vegger og tak.